HUOM! Tämä ohje koskee vain koiria, joiden kansallinen kokoluokka on vahvistettu ennen 20.9.2022 ja joilla EI ole vahvistettu intermediate-luokkaa. 20.9.2022 jälkeen aloittaneille koiralle vahvistetaan kerralla sekä kansallinen että FCI-kokoluokka D.10 ohjeen mukaisesti

FCI-kokoluokkarajamuutosten (FCI-intermediate) vuoksi niille kilpaileville koirille, joiden viimeisin mittaustulos on välillä 47-49 cm, määritetään koiran FCI-kokoluokka kilpailuissa tehtävillä uusintamittauksilla. Jatkomittaukset ovat ilmaisia ja ne tehdään joko kilpailujen yhteydessä tai mittaustilaisuudessa. Mittaukseen ilmoittaudutaan kilpailunjärjestäjän ohjeistamalla tavalla.

Aikataulu
FCI-kokoluokan määritys suoritetaan vuoden 2022 aikana. Mikäli koiran FCI-kokoluokan jatkomittaukset ovat kesken 1.1.2023 jälkeen, koiran tulee hakeutua mittaukseen ensimmäisessä kilpailussa, joihin se osallistuu ja kerätä mittaustulokset peräkkäisistä kilpailuista, mikäli se on tuomarin puolesta mahdollista.

Mittausperusteet
FCI-kokoluokka määritetään samojen periaatteiden mukaisesti, kuin koiran kilpailu-uran aikana on määritetty koiran kansallinen kokoluokka. Mikäli koira on rajatapaus (kansallinen- tai FCI-kokoluokan raja), koira mitataan niin monta kertaa, että sillä on kolme mittaustulosta kolmelta eri tuomarilta samaan kokoluokkaan. Vahvistettu mittaustulos kirjataan kilpailukirjaan. 

Rajatapauskoiran tulee kerätä mittaustulokset peräkkäisistä kilpailuista, mikäli se on tuomarin puolesta mahdollista. Jokainen mittaustulos tulee olla eri tuomarilta. Koira kilpailee ensimmäisen yksittäismittauksen mukaisessa kokoluokassa, kunnes sillä on lopullisen kokoluokan määrittävä vahvistettu mittaustulos.

ESIMERKIT

KOIRA 1:
Koiran kokoluokka on vahvistettu mittaustuloksella 47 - 48 cm (viimeisin mittaustulos). Koiran jatkomittaukset ovat pakollisia. Ohjaaja ilmoittaa koiran jatkomittauksia varten mittaustilaisuuteen tai mittauksiin kilpailujen yhteyteen. Jos koiraa ei ole mitattu vuoden 2022 aikana, se mitataan 1.1.2023 jälkeen ensimmäisissä kilpailuissa mihin se osallistuu. Koira kilpailee niissä kansallisissa ja FCI luokissa, johon sillä on mittaustulosten mukaisesti oikeus osallistua.

 

KOIRA 2:
Koiran kokoluokka on vahvistettu mittaustuloksella 48 - 49 cm (viimeisin mittaustulos). Koiraa ei velvoiteta jatkomittauksiin. Ilman jatkomittauksia koiralla on lupa kilpailla kansallisissa kokoluokissa SL ja L. Jos koiraa ei jatkomitata koira kilpailee kansainvälisissä kilpailuissa ja maajoukkueen karsintakilpailuissa maksiluokassa L. Koiran ohjaaja voi halutessaan ilmoittaa koiran jatkomittauksiin (viimeistään 31.8.2023), mittaustilaisuuteen tai mittauksiin kilpailujen yhteyteen. 

KOIRA 3:
Koiran kokoluokka on vahvistettu mittaustuloksella 49 - 50 cm (viimeisin mittaustulos). Koiralle ei tehdä jatkomittauksia. Koiralla on kilpailuoikeus kansallisissa kokoluokissa SL ja L. Koira kilpailee kansainvälisissä kilpailuissa ja maajoukkueen karsintakilpailuissa maksiluokassa L. Koira voidaan uusintamitata mittaustilaisuudessa.

KOIRA 4:
Koira aloittaa kilpailu-uran ja se mitataan kilpailujen yhteydessä. Koira mitataan ensimmäisessä kilpailussa 47-48 cm. Koira kerää kolme samaa kokoluokan mittaustulosta niin, että sen FCI-kokoluokka saadaan vahvistettua.

KOIRA 5:
Koira on mitattu ja sille on määrätty kansallinen kilpailuluokka, mutta mittaustodistuksessa tai kilpailukirjassa ei lue senttimetrimäärää. Koira käy mitattavana ja tarvittavat toimet tehdään kyseisen mittaustuloksen mukaisella tavalla. Mittaustulos kirjoitetaan kilpailukirjaan.

Webinaari ja diat:

Aiheesta on järjestetty koulutustilaisuus, jonka diat ja webinaari ovat nähtävillä:

Tiedustelut: saannot@agilityliitto.fi