Haku TopTeamiin kaudelle 2020 on auki!

Kiinnostaako tavoitteellinen harjoittelu ja agilityssa kehittyminen? Haluaisitko oppia onnistumaan kauden tärkeimmissä kilpailuissa? Oletteko sinä ja koirasi potentiaalinen koirakko, jolla on motivaatiota ja halua päästä huipulle vaikka viiden vuoden kuluttua? Jos vastaat kyllä, hae mukaan TopTeamiin!

TopTeam 2020 – Suomi päästä päähän!

SAGIn TopTeam-toiminta jatkuu, ja uusi kausi alkaa ensi vuoden alussa. Nyt kaikki leirit ovat saman kalenterivuoden aikana ja leirien 2–3 väli sattuu sopivasti kesäkauteen, joten kaikilla pitäisi olla hyvät harjoitusolosuhteet. Alueellisen valmennuksen periaatteella mennään edelleen, nyt myös mukana 2 uutta aluetta - Länsi- ja Itä-Suomi. 
Kaikissa alueellisissa tiimeissä ovat samat koirakot ja pääsääntöisesti samat valmentajat läpi kauden. TopTeam-kausi sisältää neljä leiriviikonloppua, leirien välillä osallistujat harjoittelevat leiriltä saamiaan tehtäviä.
Etelä-Suomen tiimi leireilee Agria Eläinvakuutus Areenalla Vantaalla ja Pohjois-Suomen tiimi Vauhtikoira Areenalla Torniossa. Itä-Suomen ja Länsi-Suomen tiimit leireilevät 1. ja 4. leirit omilla alueillaan, Itä-Suomi Kuopiossa Koiramekassa ja Länsi-Suomi TSAU-Centerissä Turussa, ja leirit 2. ja 3. yhdessä Tampereella, TAMSK-hallilla.  TopTeam-hakija voi itse päättää, mille alueelle hakee. Haun yhteydessä merkitään ensisijainen alue ja mahdollinen toissijainen alue. Kullekin alueelle on määritelty minimiosallistujamäärä, jota ei voida taloudellisista syistä alittaa. 
Koirakkopaikkoja kauden 2020 TopTeamissä on yhteensä 96: Etelä-Suomen tiimissä 36, Pohjois-Suomen tiimissä 24 ja Itä- ja Länsi-Suomen tiimeissä molemmissa 18 koirakkoa. Lisäksi tiimeihin valitaan varakoirakoita tuuraajiksi tilanteisiin, joissa varsinaiset koirakot eivät pysty osallistumaan leireille. 
Suunnitteilla on myös kesälle 2020 yhteisleiri, jonne tervetulleita ovat kaikkien tiimien osallistujat. Minimimäärä tälle leirille on 24 koirakkoa, ja leirillä valmentavat kaikki päävalmentajat. 

Aikaisempien kausien tapaan TopTeam välittää koulutus- ja valmennusosaamista seuroihin ympäri Suomea. Tulevalla kaudella erityisesti toivotaan alueiden seurojen valmentajia tulemaan paikalle seuraamaan valmennuksia ja mikäli osallistujan oma valmentaja on kiinnostunut osallistumaan leireille, he ovat erittäin tervetulleita. Jokaiselle TopTeam-leirille on tarjolla kuunteluoppilaspaikkoja.

Leiripaikkakunnat ja valmentajat 
 
Etelä-Suomi
36 koirakkoa
Päävalmentaja Ville Liukka ja Mia Laamanen
Lajivalmentajat (kaikilla leireillä) Senni Huotari ja Mari Mäkelä (lajivalmennus ja psyykkinen valmennus)
Lajivalmentaja (1–2 leirillä) Kim Kurkinen ja luennointi Sanna Lehtonen, Jari Suomalainen
Muut valmentajat Rosa-Maria Ikäheimonen (fysiikkavalmennus) ja Ulla Tuomi (koiran fysiikka)
 
Pohjois-Suomi
24 koirakkoa
Päävalmentaja Ari Korteniemi (laji- ja fysiikkavalmennus)
Lajivalmentajat (kaikilla leireillä)  Marianne Asikainen ja Marjo Korander (laji- ja psyykkinen valmennus)
Lajivalmentajat (2/2 leiriä) Niina-Liina Linna ja Kim Kurkinen
 
Itä-Suomi
18 koirakkoa
Päävalmentaja Nina Hänninen 
Lajivalmentajat Laura Sutinen (lajivalmennus ja koirien fysiikka, kaikilla leireillä) ja Mari Mäkelä (lajivalmennus ja psyykkinen valmennus, Kuopion leirit). Fysiikkavalmennuksesta vastaa Maria Kumlin (Kuopion leirit).
 
Länsi-Suomi
18 koirakkoa
Päävalmentaja Heidi Penttilä

Lajivalmentajat Iida Vakkuri ja Kim Kurkinen, Eva-Marie Wergård (fysiikka- ja psyykkinen valmennus).   

Lännen ja idän yhteisleireillä päävalmentajien lisäksi mukana ovat Laura Sutinen, Iida Vakkuri, Kim Kurkinen, Rosa-Maria Ikäheimonen (fysiikkavalmennus) sekä  Marjo Korander (psyykkinen valmennus).
Kauden 2020 TopTeam koostuu neljästä leiriviikonlopusta sekä tapaamisten välisistä omatoimiharjoitteluun painottuvista etäjaksoista. TopTeam-kausi alkaa tammikuussa 2020 ja jatkuu loka-marraskuuhun 2020.
 
Paikkakunnat ja ajankohdat
 
Etelä-Suomi, Agria Eläinvakuutus Areena, Vantaa
1. leiri 18.-19.1.2020
2. leiri 2.-3.5.2020
3. leiri 8.-9.8.2020
4. leiri 24.–25.10.2020  
Pohjois-Suomi, Vauhtikoira Areena, Tornio
1. leiri 29.2.­–1.3.2020
2. leiri 23.–24.5.2020
3. leiri 29.–30.8.2020
4. leiri 7.–8.11.2020
 
Itä- ja Länsi-Suomi, leiripaikat viikonloppujen kohdilla   
1. leiri 1.­–2.2.2020, Itä-Suomi, Koiramekka, Kuopio
1. leiri 18.­–19.1.2020, Länsi-Suomi, TSAU-Keskus, Turku   
2. leiri 30.–31.5.2020, yhteisleiri Itä- ja Länsi-Suomi, TAMSK-halli, Tampere
3. leiri 19.–20.9.2020, yhteisleiri Itä- ja Länsi-Suomi, TAMSK-halli, Tampere  
4. leiri 7.–8.11.2020, Itä-Suomi, Koiramekka, Kuopio

4. leiri 28.-29.11.2020, Länsi-Suomi, TSAU-Keskus, Turku

Tutustu hallien varusteluun:
Agria Eläinvakuutus Areena, Vantaa, Etelä
Vauhtikoira Areena, Tornio, Pohjoinen
Koiramekka, Kuopio, Itä
TSAU-Keskus, Turku, Länsi

TAMSK-halli, Tampere, yhteisleirit Itä ja Länsi

Kuka voi hakea mukaan?
 
TopTeamiin hakeva koirakko voi olla tämän hetken osaamistasoltaan minkä tasoinen tahansa. TopTeam-koulutus sopii sekä perustaidot omaaville uransa alkutaipaleella oleville tulevaisuuden tähdille että jo tällä hetkellä arvokisatasolla kilpaileville koirakoille. TopTeam toimii sekä huippukoirakoiden lisävalmennuksena että ponnahduslautana potentiaalisille koirakoille kohti Suomen huippua.
TopTeamiin haetaan ohjaajia, jotka ovat motivoituneita ja valmiita sitoutumaan valmennusryhmään, tekemään työtä kehittymisensä eteen sekä jatkamaan systemaattista harjoittelua myös leirien välisinä etäjaksoina.
Harjoittelumuodoltaan TopTeam-leiriviikonloppujen koulutus on valmennuksellista ryhmäkoulutusta. Koulutus perustuu yksilöllisyyteen, jossa jokainen tiimiin valittava koirakko saa tukea kehittymiseensä koiran ja ohjaajan lähtökohdat, ominaisuudet ja yksilölliset kehittymistavoitteet huomioon ottaen.
Eniten TopTeam-kaudesta hyötyvät ohjaajat, jotka haluavat panostaa agilityssa kehittymiseensä kokonaisvaltaisesti. Kentällä tehtävien lajiharjoitusten lisäksi tiimiläiset osallistuvat ohjaajan ja koiran fysiikka- ja mentaalitreeneihin ja oppivat lisää esimerkiksi koirankoulutuksesta, suorituksen suunnittelun tärkeydestä sekä ravinnon ja levon merkityksestä kehittymiselle.
 
Mitä osallistuminen maksaa?
 
Kaudella 2020 yhden leiriviikonlopun hinta on enimmillään 230 euroa. Se sisältää lajitreenit, fysiikka- ja mentaalivalmennuksen ja muun leiriviikonloppuihin sisältyvän ohjelman. Kevyt lounas ja iltapäiväkahvit kuuluvat myös hintaan. TopTeam-paikan vastaanottaessaan valittu henkilö sitoutuu osallistumaan kaikkiin leiriviikonloppuihin.
 
Miksi lähteä mukaan TopTeamiin?
 
Kauden aikana tiimiläiset kertaavat perustaitoja, oppivat tunnistamaan vahvuutensa ja vahvistamaan niitä entisestään. Kauteen sisältyy myös agilityssa kehittymistä tukevaa harjoittelua esimerkiksi mentaali- ja fysiikkatreenien muodossa.
TopTeam-kauteen osallistuneella on kauden jälkeen käsitys omien harjoittelumenetelmiensä varioinnista sekä omaa kehitystä tukevan harjoittelun suunnittelusta ja toteutuksesta. TopTeamin aikana ohjaajat oppivat hallitsemaan omaa viretilaansa sekä optimoimaan omat henkiset voimavaransa onnistuneen suorituksen vaatimalle tasolle.
Leirien teemat muotoutuvat TopTeamiin valittujen koirakoiden osaamisen, tavoitteiden ja tarpeiden perusteella. Leiriviikonloppujen ohjelma julkaistaan lähempänä valmennusviikonloppuja. Tavoitteena on muodostaa kaudesta kokonaisuus, joka tukee mahdollisimman kokonaisvaltaisesti TopTeamiin valittavien koirakoiden kehittymistä paremmiksi agilitykoirakoiksi. Yksilöllisyys on keskeisessä roolissa TopTeam-valmennuksessa.
Tavoite on, että TopTeam-kauden päättyessä tiimiläiset ovat kehittyneet agilityn eri osa-alueilla ja heillä on hyvät edellytykset menestyä tulevina vuosina kotimaisissa arvokilpailuissa ja kansainvälisillä areenoilla. Osallistujien valmentajia ja muita seuravalmentajia kannustetaan tulemaan kuunteluoppilaisiksi leireille!
 
Haku TopTeamiin kaudelle 2020 ja valinnat
 
TopTeamiin haetaan sähköisen hakemuksen kautta 27.9.–21.10.2019. (Mobiilikäyttäjä: jos hakulomake ei avaudu, kokeile avata sivu selaimessa FB-sovelluksen sijaan).TopTeam-hakija voi itse päättää, minkä alueen tiimiin hakeutuu. Hakija voi hakea kahdelle eri alueelle (ensisijainen toive ja toissijainen toive), mutta tulla valituksi vain yhdelle alueelle.
TopTeamiin hakeminen tapahtuu kahdessa osassa:
  1. Täytä hakulomake. Täyttämällä lomakkeen ilmoitat olevasi kiinnostunut paikasta TopTeamissä kaudella 2020 ja saat linkin ennakkotehtäviin.

  2. Tee ennakkotehtävät ja palaute ne annettujen ohjeiden mukaisesti viimeistään sunnuntaina 21.10.2019. Kauden 2020 TopTeam-valinnat tehdään hakemuksen ja ennakkotehtävien perusteella.

Varaa riittävästi aikaa ennakkotehtävän tekoon!
Hakuaika TopTeamiin kaudelle 2020 päättyy sunnuntaina 21.10.2019. Tämä on myös ennakkotehtävän viimeinen palautuspäivä. Ennakkotehtävä suositellaan kuitenkin palauttamaan jo ennen hakuajan päättymistä.
Alueiden päävalmentajista ja kahdesta lajivalmentajasta koostuva valintatiimi arvioi hakijan sopivuutta TopTeamiin hakemuksen, ennakkotehtävien ja muiden näyttöjen perusteella. Valintoja tehdessään valintatiimi arvioi ohjaajan agilityosaamista sekä koiran estevarmuutta ja suoritusnopeutta. Lisäksi arvioidaan ohjaajan asennetta, motivaatiota, sitoutumista ja yleistä soveltuvuutta TopTeam-valmennuskokonaisuuteen.
Myös hakijan alueellinen sijainti, aiemmin saavuttama kilpailumenestys, hakijan ikä (nuoriso- ja seniorihakijat), hakijan para-status sekä aktiivisuus lisenssiyhdistyksessään otetaan huomioon valintoja tehtäessä.
Valintatiimi tekee esityksen TopTeamiin kaudelle 2020 valittavista koirakoista SAGIn koulutustoimikunnalle viimeistään 10.11.2019. Koulutustoimikunta hyväksyy valinnat marraskuun 2019 loppuun mennessä. Valinnoista tiedotetaan hakijoille henkilökohtaisesti. Tiimiin valittujen koirakoiden tulee ilmoittaa paikan vastaanottamisesta välittömästi. Vasta sen jälkeen SAGI tiedottaa tiimin lopullisen kokoonpanon.
 
Koordinaattoriksi alueellisiin tiimeihin?
 
Samaan aikaan TopTeamin koirakkopaikkojen kanssa on avoinna haku koordinaattoriksi alueelliseen tiimiin. Koordinaattorin tehtävänä on leiriviikonloppujen valmistelu yhdessä muun valmennustiimin kanssa, yhteismajoitusten koordinointi, yhteistyö alueen seurojen kanssa leiriviikonlopun käytännön järjestelyihin liittyen, tiimin tiedottaminen ajankohtaisista asioista ja yleensäkin erilaisista asioista koostuvien kokonaisuuksien hallinta. Osa koordinaattorin tehtävistä edellyttää asioiden hoitamista leiriviikonloppujen aikana.
Koordinaattorin työ vaatii hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja ja tietoteknistä osaamista. Koordinaattoriksi valittavalla henkilöllä tulee olla kyky saada asioita tapahtumaan muuttuvissa tilanteissa. Lisäksi koordinaattorilla tulee olla kykyä ja halua itsenäiseen päätöksentekoon ja vastuunkantoon myös paineen alla.
Koordinaattori osallistuu leireille oman koiransa kanssa veloituksetta, mutta vastaa itse TopTeam-kauteen liittyvistä matka- ja majoituskustannuksista.
 
Kiinnostuitko?
 
Huipputiimi odottaa – hae mukaan! Lisätietoja: koulutus-tmk@agilityliitto.fi

Takaisin